top of page
312a4c24-907f-4b12-adc9-b0798e4cf5a5.jpg

manon voortman

Mijn naam is Manon Voortman, 37 jaar. Ik ben getrouwd met Edgar en na tien jaar samen te zijn geweest kregen wij in September 2016 ons zoontje Owen. Ik heb daarvoor een paar jaar gewerkt als grafisch vormgever en de opleiding Fine Art aan de kunstacademie afgerond en een cursus Voedingsdeskundige gevolgd.


Sinds kort hebben we een Border Collie genaamd Power en een Malteser die soms luistert naar de naam Vera. Met Power heb ik honden frisbee ontdekt en dat vind ik zo super leuk om te doen. Verder wordt ik heel blij van boeken, zelf verzonnen projecten waar ik helemaal in kan verzanden en lego bouwen met Owen.


Qua bevalling en opvoeding heb ik mijn weg gevonden binnen (en uiteindelijk soms ook buiten) de kaders van natuurlijk ouderschap, attachment parenting, onvoorwaardelijk ouderschap en antroposofie. Ik heb daarin geleerd dat het een fantastisch mooie reis is maar ook dat het nooit perfect gaat en dat het heel makkelijk is om voorbij je eigen grenzen te gaan. Met andere woorden dat je als moeder ook af en toe mag.. moet denken aan wat goed is voor jou.


Op de kunstacademie leerde ik via iemand voor het eerst de antroposofie kennen. Sinds mijn zoontje naar de vrije school gaat heb ik er steeds meer verbinding mee gekregen. Ik hou van de jaarfeesten en alle warmte die de antroposofie ademt. Geboren op 29 september kan er eigenlijk maar één jaarfeest boven aan staan: Sint Michael. Ik word elk jaar zo blij als er weer zo’n drakenbrood uit de oven komt. De herfst die steeds verder intreedt en de beweging naar binnen. De warmte en knusheid van het huis weer opzoeken... het is weer tijd voor bezinning.

bottom of page