top of page
Fall Tokens

gastouderopvang huisje in het groen

Wat fijn dat je er bent

Bij 'Huisje in het groen' streef ik naar een vast en herkenbaar ritme voor de kinderen. Door in een gezamelijke flow door de dag te gaan komt er rust. Dit betekend voor de ouders dat zij vast dagen afnemen van 10 uur. Voor kinderen die eerst naar school gaan nemen zij 4 of  6 uur af.
 

Een dag bij huisje in het groen kan er als volgt uitzien:


8:00 - 8:30 - Kindjes die hele dagen opvang krijgen worden gebracht of gaat vanaf het schoolplein van basisschool de Stroeten in de bakfiets mee naar mijn huis. De jassen en schoenen doen we lekker uit en ruimen we op.

Binnen gaan we gezamenlijk in een kring zitten. We zingen samen een liedje en zeggen een spreuk. Ik lees voor uit een boekje of de kinderen mogen kijken naar een gespeeld verhaal. Als de kinderen zijn geland mag er lekker worden gespeeld of kunnen we gezamenlijk tekenen, verven of knutselen.


10:00 - Goed spelen maakt hongerig en na een periode van activiteit is het tijd voor rusten en opladen. We gaan aan tafel en zingen of noemen een spreuk en eten dan een rijstwafel en/of fruit. Ook kneden we alvast het deeg voor de broodjes die we later gaan bakken.

Iedere dag is er ook tijd om lekker buiten te spelen. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht in de tuin, spelen met zand en helpen om de konijntjes te voeren.


12:15 - Indien nodig gaan we naar school om kindjes van de kleuterklas op te halen. Of kindjes die alleen in de ochtend voor de peutergroep komen weg te brengen.
 

Eenmaal weer thuis gaan we eten. De maaltijd bestaat uit brood met soep, fruit en rauwkost. Het eten wat ik aanbied is zoveel mogelijk vers, biologisch, plantaardig en (toegevoegd)suikervrij. Op bijzondere momenten als feestdagen of verjaardagen mag er wat meer. Na het eten is er tijd voor boekjes op de bank en vrij te spelen.


14:15 - We gaan voor een 2e keer naar school om ook de kinderen uit school te halen die hele dagen naar school gaan. Thuis gekomen gaan we aan tafel en zingen of noemen een spreuk en eten dan een rijstwafel en/of fruit. Waarna de kinderen vrij kunnen spelen tot ze worden opgehaald.

bottom of page