top of page
Kinderen spelen met krijt

peutergroep

voor kindjes van 2,5 tot 4 jaar

Vanaf maandag 30 oktober 2023, de week na de herfstvakantie zal ik bij mij thuis een peutergroep starten.

 

Op maandag en dinsdag kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar bij mij in een groepje samen spelen en leren.

 

De dagen hebben een sterk ritmisch verloop. Naast het vrije spel, zowel binnen als buiten is er aandacht voor creativiteit: knutselen, tekenen en broodbakken. Dit wordt afgewisseld met momenten van rust, samen rond de tafel zitten om te eten, te luisteren naar verhalen en liedjes te zingen.Elke dag herhalen wij een aantal vaste rituelen, welke kinderen herkennen, waardoor ritme en rust ontstaat. We volgen met aandacht de seizoenen en vieren de jaarfeesten.

Het speelgoed is van natuurlijke materialen gemaakt en het eten is biologisch en vegetarisch en/of veganistisch.

De tijden zijn van 8:45 tot 12:15 uur.

Halen en brengen kan vanaf het schoolplein van basisschool de Stroeten, ze mogen dan met mij mee in de bakfiets naar huis.

Een ochtend van de peutergroep bij Huisje in het groen kan er als volgt uit zien:

8:45 - We ontmoeten elkaar op het schoolsplein. Na papa's en mama's gedag te hebben gezegd gaan we met de bakfiets naar huis. Bij binnenkomst doen we de jassen en schoenen uit en bergen die netjes op.

9:00 - Binnen gaan we gezamenlijk in een kring zitten. We zingen samen een liedje en zeggen een spreuk. Ik lees voor uit een boekje of de kinderen mogen kijken naar een gespeeld verhaal.

9:15 - Als de kinderen zijn geland mag er lekker worden gespeeld of kunnen we gezamenlijk tekenen, verven of knutselen.

10:00 - Goed spelen maakt hongerig en na een periode van activiteit is het tijd voor rusten en opladen. We gaan aan tafel en zingen of noemen een spreuk en eten dan een rijstwafel en fruit. Ook kneden we alvast het deeg voor de broodjes die we later gaan bakken.

10:40 - Iedere dag is er ook tijd om lekker buiten te spelen. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht in de tuin, spelen met zand en helpen om de konijntjes te voeren.

11:50 - Het einde van de ochtend nadert en we bouwen langzaam af. Het kamer is inmiddels gevuld met de geur van vers gebakken brood die de kindjes voor vertrek mee krijgen. We ruimen gezamenlijk op. We doen de jassen en schoenen aan en vertrekken naar het schoolplein.

12:15 - De papa's en mama's staan ons op te wachten. Er is een korte overdracht en zeggen elkaar gedag.

Wil je graag kennis komen maken en een kijkje nemen bij Huisje in het groen om te zien of dit een een fijn plekje voor jouw peuter kan zijn? Neem dan gerust contact op.

Er is plek voor 5 kinderen per ochtend

Bij genoeg aanvragen zal er op termijn ook op donderdag en/of vrijdagochtend een peutergroep kunnen starten.

bottom of page